Avurea lui Son la Spurs a crescut vertiginos de când Mauricio Pochettino l-a reținut. din programul internațional de la jumătatea lunii

Uncategorized

Așa cum spune Son Heung-min, avea 10 ani și se ceartă cu fratele său mai mare, Heung-yun. Apoi s-a întâmplat ceva care a rămas cu el.

Tatăl atacantului de la Tottenham, Son Woong-jung, a fost un fost fotbalist profesionist care a ajuns la un nivel bun în Coreea de Sud și începuse să-și antreneze băieții , făcându-și misiunea de a-i ghida spre vârf, evitând capcanele pe care le-a întâlnit. Cu această ocazie, a văzut roșu și, pentru a împrumuta cuvântul pe care îl folosește Fiul, a decis să impună o pierdere.

„Ne-a dat patru ore de păstrare”, spune Son. “Amândoi. După vreo trei ore, vedeam trei bile. Podeaua era roșie [prin ochii injectați de sânge]. Am fost obosit. Și era atât de supărat. Cred că aceasta a fost cea mai bună poveste și încă mai vorbim despre ea când suntem cu toții împreună.Patru ore ținând mingea sus și nu o scapi. Este dificil, nu?” Tottenham anunță primul meci pentru noul stadion cu o capacitate de 62.000 de persoane. Citește mai mult

Stai, ce? Fiul nu a lăsat mingea să lovească pământul? În patru ore? Ca un copil de 10 ani? „Nu”, spune el. Imposibil! Privirea fiului este oțel. „Nu, nu o dată”, răspunde el.

Povestea face reclamă mai multor lucruri, printre care talentul natural al lui Son. „De îndată ce am putut să merg, am lovit cu piciorul într-o minge”, spune el. Dar ceea ce strălucește și i-a susținut ascensiunea, până la punctul în care poate fi considerat jucătorul preeminent din Asia, este disponibilitatea lui de a răspunde cerințelor tatălui său.Ar fi greșit să faci asta – realitatea este că Fiul nu are decât admirație și respect pentru el. „A fost un antrenor strict?” spune fiul. „Da. Înfricoșător, de asemenea.” Cu toate acestea, tonul este afectuos. În societatea coreeană, cuvântul unui tată tinde să fie lege. Fiul a urmat-o; a îmbrățișat-o. Facebook Twitter Pinterest Son Heung-min sărbătorește după ce a câștigat aurul la Jocurile Asiatice din Indonezia în septembrie 2018. Fotografie: Bernat Armangue/AP

„Tatăl meu se gândea tot timpul la ceea ce aveam nevoie. A făcut totul pentru mine și fără el, probabil că nu aș fi unde sunt astăzi. Ca jucător, ai nevoie de ajutor. De asemenea, este important să cunoști un manager grozav și apoi există și noroc.Totul s-a reunit pentru mine.”

Au fost aproximativ nouă luni remarcabile pentru Son, începând cu Cupa Mondială de anul trecut, când Coreea de Sud a fost eliminată din faza grupelor după înfrângeri împotriva Suediei și Mexicului. dar a învins Germania în ultimul lor meci. După meciul din Mexic, tânărul de 26 de ani a plâns necontrolat când președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a vizitat vestiarul. Ghid rapid Son strălucește la Spurs Show Hide

Statisticile 2018-19 ale lui Son Heung-min sunt cele mai bune ale lui la Spurs. El marchează la fiecare 146 de minute, oferă pase decisive la fiecare 320 de minute și este direct implicat într-un gol la fiecare 100 de minute – toate maxime în carieră.El este, de asemenea, cel mai clinic pe care l-a avut vreodată: a marcat 19,3% din loviturile sale:

Son ar câștiga Jocurile Asiatice ca un jucător wildcard cu vârsta sub 23 de ani din Coreea de Sud la începutul sezonului – câștigându-i o scutire de la 21 de luni de serviciu militar – dar în ianuarie, echipa sa a pierdut în mod neașteptat în sferturile de finală ale Cupei Asiei în fața Qatarului.

Avurea lui Son la Spurs a crescut vertiginos de când Mauricio Pochettino l-a reținut. din programul internațional de la jumătatea lunii noiembrie în favoarea antrenamentelor de club și, în mod esențial, fără călătorii. Pochettino era îngrijorat că Fiul s-a confruntat cu epuizare mentală și fizică. De atunci a marcat de 14 ori în 23 de apariții pentru Spurs, dându-i 16 pentru sezon.Am îmbunătățit o sumă uimitoare sub el.”

Ceea ce l-a ridicat pe Son în ochii suportului Spurs și a multor neutri este natura lui respectuoasă, energia și pozitivitatea și acel zâmbet. Pentru cineva cu atâta încredere în abilitățile sale, este rar să găsești o asemenea umilință.

„Tatăl meu mi-a spus când eram mic că, dacă termin la poartă, dar un adversar cade și se rănește, ar trebui scoate mingea afară și verifică adversarul. Pentru că dacă ești un fotbalist bun, dar nu știi să-i respecți pe ceilalți, nu ești nimeni. El încă îmi spune asta. Uneori este dificil, dar noi suntem oameni înainte de a fi fotbaliști. Ar trebui să ne respectăm unul pe altul.Pe teren, în afara terenului – de ce ar trebui să fie diferit?” Ghid rapid Urmărește sportul Guardian pe rețelele sociale Afișează Ascunde

Son este departe de a fi un fotbalist stereotip. Locuiește cu părinții săi într-un apartament cu trei paturi în Hampstead și, deși el și echipa li s-a dat ziua liberă joi, nu avea de gând să anuleze niciodată o vizită la școala Vale din Tottenham, lângă noul stadion al clubului.

El este cu 10 minute mai devreme, ceea ce merită să fie raportat, deoarece acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată cu vedetele fotbalului mondial. La intrare, îi spune adjunctului șefului că speră că copiii îl vor recunoaște. Dacă remarca nu este în mod expresiv (și se pare că nu este), atunci este ridicol de eliberat de sine.Facebook Twitter Pinterest Son Heung-min marchează primul gol al lui Tottenham împotriva lui Borussia Dortmund în prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor. Spurs au ajuns în sferturile de finală. Fotografie: Tom Jenkins/The Guardian

Fiul este adesea numit David Beckham al Asiei, din cauza comerțului său și a popularității care îi transcende sportul. El primește o primire de vedetă rock când aterizează pe orice aeroport din Coreea de Sud, în timp ce nu poate merge pe străzile din țara sa de teamă să nu fie aglomerat. Spurs au acum sute de fani coreeni care participă la meciuri; există chiar și un grup de ei în afara terenului de antrenament în majoritatea zilelor.

Fiul este un firesc cu fetele cu dizabilități de la școală și este minunat să le urmărești reacția în timp ce se alătură la o sesiune de coaching care Fundația Tottenham Hotspur a depus.Există îmbrățișări, zece mari și strângeri de mână capricioase – una dintre mărcile sale comerciale.

Ambiția lui Son arde puternic și duce cu gândul unic la următoarea dimensiune. Râde în hohote când i se amintește că tatăl său a spus că nu ar trebui să se căsătorească decât după ce se retrage ca jucător. Son s-a întâlnit cu vedetele pop coreene Bang Min-ah și Yoo So-young și nu este atașat. Son Heung-min luminează Premier League cu performanțele sale vesele | Paul Wilson Citește mai mult

„Tatăl meu spune asta și și eu sunt de acord”, spune Son. „Când te căsătorești, numărul unu va fi familia, soția și copiii, apoi fotbalul. Vreau să mă asigur că, în timp ce joc la cel mai înalt nivel, fotbalul poate fi numărul unu. Nu știi cât timp poți juca la nivel superior.Când te retragi sau când ai 33 sau 34 de ani, poți să ai o viață lungă alături de familia ta.”

I se spune lui Son că majoritatea managerilor europeni preferă ca jucătorii lor să se căsătorească și să se stabilească. „Da, pentru că există multe oportunități de a face lucruri în afara terenului, cum ar fi băutura sau ceva de genul acesta”, spune el. „Dar nu sunt genul căruia îi place să facă chestiile astea.

„Vreau doar să mă asigur că îi fac pe toți fericiți jucând la cel mai înalt nivel. De exemplu, când joc pentru Spurs la Wembley, câte steaguri coreene vezi? Vreau să-mi mențin nivelul cât mai sus posibil cât de mult pot, să le răspund. Acest lucru este foarte important pentru mine.

„Mă simt ca un ambasador al țării mele? Desigur, trebuie să fiu. Un alt exemplu: când jucăm la 15:00, este miezul nopții în Coreea.Când jucăm în Liga Campionilor la 20:00, sunt cinci dimineața și ei încă se uită la televizor. trebuie să plătesc înapoi; Îmi asum o mare responsabilitate.” Facebook Twitter Pinterest Son Heung-Min a participat la un eveniment al Fundației Tottenham Hotspur cu echipa de fotbal pentru fete de la The Vale Special School din Northumberland Park. Fotografie: Tom Jenkins/The Guardian

Fiul extinde tema părinților săi. „Există atitudini diferite în Europa și Asia și, desigur, oamenii se gândesc: ‘De ce locuiește cu familia lui?’ Dar cui îi pasă de mine? Cine mă ajută să joc fotbal? Sunt ei. Au renuntat la viata lor si au venit aici sa ma ajute. Trebuie să plătesc înapoi.

„Le sunt foarte recunoscător și le sunt cu adevărat recunoscător pentru fiecare oportunitate de a face asta.Deloc surprinzător, Son nu are nimic din toate astea și, ca o parte, va urma cursul de pregătire de bază, de patru săptămâni pentru soldați, fie în această vară, fie în următoarea.

„A fost un turneu masiv – nu din cauza eu – și, când a fost un lucru atât de mare, am fost foarte fericit și mândru că l-am câștigat; mândru de țara mea, mândru de colegii mei”, spune Son. „Așa cum am mai spus, nu era scopul meu să evit serviciul militar. Scopul meu este pur și simplu să fiu grozav ca fotbalist – tot timpul. Aceasta este o parte din asta.”