Consumul de droguri AFL este scăpat de sub control, spune fostul jucător Nick Riewoldt

Uncategorized

Marele Nick Kiewoldt din St Kilda a turnat combustibil asupra dezbaterii ilicite a AFL, solicitând o abordare de toleranță zero pentru a remedia o situație pe care a etichetat-o ​​„scăpată de sub control”.

AFL a confirmat-o își revizuiește codul de droguri ilicite pe fondul îngrijorărilor, unii jucători au folosit problemele de sănătate mintală ca o scuză pentru a evita sancțiunile. primiți un al doilea grevă pentru consumul ilicit de droguri sunt numiți public și execută o suspendare de patru meciuri.

Niciun jucător nu a fost suspendat de la politică – care a fost de acord voluntar de către jucători și vizează mai mult rău minimizarea decât pedeapsa – schimbată de la trei greve la două cu puțin peste trei ani în urmă.

Există îngrijorări că unii jucători au putut folosi prevederile politicii de sănătate mintală pentru a evita testarea sau sancționarea. </p >

Riewoldt a sugerat ca AFL să elimine „plasa de siguranță” dacă vor să aducă numărul de infractori mai aproape de zero, spunând că o suspendare de patru săptămâni ar fi cea mai mică grijă a jucătorilor dacă ar lupta în mod legitim cu abuzul de substanțe.

„Acum este scăpat de sub control deoarece jucătorii pot [scăpa de ea], acesta este modul în care politica este configurată “, a declarat Riewoldt pentru SEN radio.

” AFL, prin propria lor admitere pe propriul site web, ceea ce își propune politica este de a identifica jucătorii AFL care au abuz de substanțe problemele și plasează sprijinul necesar în jurul lor pentru a-și proteja sănătatea și bunăstarea.

„Aș spune că este scăpat de sub control.Dacă utopia ta este zero, ești departe de zero. ”

Fostul jucător Wayne Schwass, un purtător de cuvânt important al sănătății mintale în joc, săptămâna trecută a spus că are îngrijorare că unii jucători au folosit sănătatea mintală probleme ca o scuză pentru a evita sancționarea în temeiul codului de droguri ilicite.

Președinții de club renumiți Jeff Kennett și Peter Gordon au criticat lipsa de informații oferite cluburilor despre testele pozitive.

Politica actuală expiră anul viitor și liga săptămâna trecută a declarat că lucrează cu asociația de jucători pentru a se asigura că obiectivele codului, inclusiv bunăstarea și responsabilitatea jucătorilor, sunt îndeplinite.

„Revizuirea în curs va include consultarea cu cluburile , jucători și profesioniști din domeniul medical “, a spus un purtător de cuvânt al AFL.