Gerard Deulofeu: „La Barcelona întotdeauna ai ochii asupra ta … Sunt fericit la Watford”

Uncategorized

Gerard Deulofeu discută despre Barcelona, ​​cum arde lumina reflectoarelor și cum presiunea se poate contorsiona, când menționează ultimul club de minuni al clubului. „Uită-te la Riqui Puig”, spune extrema Watford, făcând un semn din cap către tânărul de 19 ani care s-a bucurat de debutul său în Copa del Rey împotriva Cultural Leonesa miercuri. „Toți oamenii spun:„ El este acesta și acesta ”, dar trebuie să fii atent, pentru că tipul este atât de tânăr.

„ Este dificil, deoarece la Barcelona ai mereu ochii asupra ta. Toți oamenii vorbesc. Este bine [într-un fel], dar după, este rău pentru că oamenii cred că ești Messi sau un jucător cu multă experiență.Trebuie să fii atent, pentru că trebuie să mergi pas cu pas. ”Frenkie de Jong al lui Ajax:„ Încerc să am o imagine a locului în care se află toată lumea ”Citește mai mult

Deulofeu este amplasat în mod ideal pentru a-și oferi perspicacitatea, după ce a fost cândva acel Wonderkid de la Barcelona și este interesant să-l auzi luând în considerare complicațiile și capcanele, chiar dacă uneori se oprește în urmele sale, temându-se să spună prea multe, dar, în același timp, adăugând straturi suplimentare cu tăcerea și gesturile sale. Ca aproape orice fotbalist, el nu ar arăta niciodată lipsă de respect.

La sfârșitul sezonului 2011-12, nu este o exagerare să spunem că Deulofeu a fost cel mai tare jucător de 18 ani din Europa. Catalanul și-a făcut debutul în La Liga pentru echipa de la Barcelona a lui Pep Guardiola, în octombrie 2011, și debutul în Liga Campionilor pentru ei în decembrie a acelui an.În iulie 2012, a participat la Campionatul European sub 19 ani cu Spania, după ce a câștigat turneul cu ei în vara anterioară, după ce a jucat cu un an în sus. De data aceasta, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, deoarece Spania a câștigat din nou.

„A fost o perioadă uimitoare”, spune Deulofeu. „Lucrurile s-au întâmplat foarte repede și trăiești într-o altă viață când ești atât de tânăr. Pentru că ești atât de tânăr, nu simți exact cum te descurci. Patru sau cinci ani mai târziu, crezi că poate poți schimba unele lucruri în acea perioadă.

„Îmi aduc aminte de coechipierul meu, Rafinha, spunând că voi câștiga Ballon d’Or într-o zi. Întotdeauna ai aceste obiective când ești tânăr. Crezi că poți fi cel mai bun și asta trebuie să fiu pentru că, dacă nu, nu joc fotbal.Vreau să fiu cel mai bun dintre toți. ” Uneori, jucătorii despre care nu se vorbește mult, cresc și se îmbunătățesc cu tăcerea

Deulofeu vorbește foarte mult când era tânăr, dar realitatea este că are încă doar 24. Poate că este un bătrân de 24 de ani, trăind o viață bogată în experiență.

Tema centrală a fost Barcelona, ​​clubul la care s-a alăturat la vârsta de nouă ani și a plecat definitiv definitiv în ianuarie trecut, când s-a mutat la Watford . Va juca pentru ei luni seara la Everton, care se numără printre fostele sale cluburi.

Deulofeu a avut mai multe lovituri la Camp Nou. S-a întors acolo de la un împrumut de succes la Everton în vara anului 2014, fiind numit în echipa primei echipe de către noul manager, Luis Enrique, pentru a fi împrumutat, rapid și surprinzător, la Sevilla pentru un alt sezon.Sub Unai Emery, care se află acum la Arsenal, acest lucru nu a funcționat.

Deulofeu s-a mutat apoi definitiv la Everton, deși Barcelona a introdus o clauză de răscumpărare în tranzacție. El a reluat pozitiv la Goodison Park înainte de a cădea din favoarea lui Ronald Koeman, care îl înlocuise pe Roberto Martínez și, după un împrumut productiv de jumătate de sezon la Milano din ianuarie 2017, Barcelona și-a luat opțiunea și l-a semnat din nou. Deulofeu a făcut 10 meciuri în ligă și încă trei în Liga Campionilor sub conducerea lui Ernesto Valverde în prima jumătate a sezonului trecut înainte de a fi condus spre ieșire.

„A fost dificil [să plec] pentru că sunt un jucător de academie al Barcelonei ”, spune Deulofeu. „Cred că am jucat foarte bine sub Valverde și în ligă am avut mult mai multe puncte decât echipa acum.Am fost buni, dar după ce la Barcelona s-au întâmplat unele lucruri – unii jucători, nu sunt de acord cu ei. ”

Sună puțin criptic, un indiciu asupra forțelor care pot fi în joc la club. Deulofeu dorise să meargă pas cu pas, să se dezvolte mai natural ca adolescent, departe de hype, dar era imposibil. Profunzimea talentului său precoce a făcut-o astfel; fixarea modernă cu următorul lucru mare a făcut-o să fie așa.

Deulofeu a simțit, de asemenea, că reputația sa înaltă a devenit o problemă pentru managerii săi – erau supuși presiunii pentru a se asigura că își îndeplinește potențialul, dar, în mod egal, ei nu au vrut să grăbească lucrurile. Everton v Watford: previzualizarea meciului Citiți mai multe

„Nivelurile de așteptare au fost atât de mari și pentru unii antrenori este dificil să gestionăm acest lucru”, spune Deulofeu. „Asta se întâmplă.Uneori, jucătorii despre care nu se vorbește mult, cresc și se îmbunătățesc – cu tăcere. Au existat presiuni asupra unora dintre antrenorii mei și uneori, ei au spus: „Ah, este tânăr și trebuie să crească.” Dar nu. Poate la 18, 19 ani, a fost cea mai bună perioadă a mea și dacă vreun antrenor m-ar fi jucat în fiecare joc și mi-ar fi dat încredere, poate lucrurile s-ar fi întâmplat într-un mod diferit. ”

Deulofeu îl citează pe Ronaldinho ca erou al copilăriei sale. „Întotdeauna acea fericire, acel zâmbet”, spune el despre fostul atacant al Barcelonei, iar jocul lui Deulofeu este construit în mod similar pe spontaneitate și expresie.Dar el a apreciat mult timp nevoia de a o echilibra cu productivitatea.

„Când ajungi la 14, 15 ani, când simți că ești aproape de prima echipă, poate începi să simți că este un loc de muncă ”, spune Deulofeu. „Există o mentalitate specifică care este pusă la jucătorii tineri de la Barcelona și de la nouă sau 10 ani, trebuie să faci anotimpuri bune pentru că dacă nu, ești afară. În anul [de naștere] – 1994 – tocmai eu am ajuns la prima echipă. Veți vedea în fiecare an, toți colegii de echipă, dispăruți. Din cauza presiunii de la Barcelona, ​​este dificil. ”The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul zilnic cu fotbalul.

Deulofeu spera să joace mai mult sub Tito Vilanova la Barcelona în 2012-13 – a făcut patru apariții în toate competițiile ca înlocuitor – și s-a străduit, uneori, să câștige încrederea managerilor săi.Luis Enrique nu l-a imaginat și Emery a simțit că nu are „acea maturitate sau capacitate de sacrificiu”. Deulofeu spune că „nu a fost mulțumit de perioada cu Emery la Sevilla”, în timp ce Koeman de la Everton „nu a fost cel mai bun – de aceea am vrut să merg la Milano”.

Watford a semnat un jucător din genealogia lui Deulofeu a fost o lovitură de stat și acum că a depășit câteva probleme de accidentare, provocarea pentru el este să găsească consecvență; să arunc eticheta unui jucător cu totul sau nimic.

„Simt că pot fi obișnuit la Watford”, spune Deulofeu. „Am primit o altă accidentare în pre-sezon, dar am jucat ultimele opt jocuri acum, joc bine și a doua parte a sezonului este cea mai importantă pentru noi. Ținta noastră ar trebui să fie un top 10. Este realist. Sunt fericit aici și știu că sunt un jucător important.Trebuie să arăt asta în fiecare săptămână. ”