Marsilia a umilit de amatori de nivelul patru în Coupe de France

Uncategorized

Cu toate acestea, pe partea greșită a unui rezultat în acest weekend s-au aflat Marseille, care a pierdut în fața ASF Andrézieux, o echipă din divizia a patra dintr-o suburbie a Saint-Étienne. Terenul de 5.000 de capacități al lui Andrezieux a fost considerat prea mic pentru a găzdui meciul, așa că a fost mutat la Stade Geoffroy-Guichard din apropiere. În timp ce unele echipe și-au rotit formațiile sau au pierdut în circumstanțe dramatice – atât Angers cât și Montpellier au pierdut cu 1-0 în fața opoziției din liga inferioară – Marsilia nu numai că a jucat o echipă de primă alegere, dar nu a reușit să înscrie într-o înfrângere cu 2-0.

Sosirile lui Cesc Fàbregas și Naldo, un fundaș central în vârstă de 36 de ani din Brazilia, nu sunt tocmai inspiraționale, dar cel puțin Monaco adoptă o abordare proactivă pentru a face față situației actuale.La fel ca Marsilia, Monaco a petrecut vara, cu accent pe jucătorii mai tineri fără experiență în fotbalul francez. Unele dintre semnăturile lor au fost un bagaj mixt (Benjamin Henrichs), dar altele, mai ales Aleksandr Golovin, au fost dezastre neatinse.

Marsilia se confruntă cu o situație similară, cu semnăturile lui Duje Caleta-Car și Nemanja Radonjic, la un cost combinat de peste 30 de milioane de euro, având îngreunat financiar clubul, fără întoarcere. Acum, în timp ce Monaco încearcă să-și întoarcă averile pe piața de transferuri, Marsilia, care a cheltuit foarte mult în vară, fără vânzări semnificative, cu excepția mutării lui André-Frank Zambo Anguissa de 30 de milioane de lire sterline la Fulham, trebuie să încerce să-și recâștige verva fără ajutor din afara.Sau, aproape nici un ajutor din exterior; s-a zvonit că o mișcare pentru Mario Balotelli, care fusese țintă în vară, dar cu italianul încă nu a înscris în acest sezon și este puțin probabil să apară la Nisa în curând după ce a fost arestat cu managerul Patrick Vieira, potențialul său sosire pare greu un paliativ. Lucrurile merg din rău în rău pentru Thierry Henry la Monaco. Înțelepciunea și versatilitatea lui Morgan Sanson au ispitit câteva părți mai mari, dar aproximativ 20 de milioane de euro pe care le-ar câștiga din vânzarea lui ar face cu greu o echipă care arată din ce în ce mai tunsă de adâncime și calitate.Acest lucru, combinat cu excesiva lor dependență de Florian Thauvin, a făcut din Marsilia apoteoza a ceea ce poate merge prost atunci când un club cu o tradiție mândră încearcă să-și restabilească reputația din mers, optând pentru jucători îmbătrâniți sau inconsistenți. Facebook Twitter Pinterest Antrenorul Andrezieux, Jean Noel Cabezas, sărbătorește cu un jucător după victoria pe Marsilia. Fotografie: Jeff Pachoud / AFP / Getty Images

Clubul s-a bucurat de rezultate pozitive sub proprietatea lui Frank McCourt – apariția lor în finala Ligii Europa din sezonul trecut și renașterea lui Thauvin – dar aceasta este o echipă a cărei cea mai bună Zilele par în spatele lor, cu Dimitri Payet, Adil Rami și Steve Mandanda, toți jucând mult sub cele mai bune din acest sezon.Rudi Garcia, manager care și-a câștigat o reputație impresionantă în Franța după realizările sale cu Lille, s-a uitat și el din profunzimea sa, tăind și schimbând jucătorii și sistemele după bunul plac.

Având în vedere că McCourt nu poate concura financiar cu PSG , Marsilia trebuie pur și simplu să adopte o abordare holistică a construirii echipelor. Tabelul din Ligue 1 servește drept dovadă a acestui lucru: Lyon s-a bazat pe academia lor și pe achiziția de la capăt a tinerilor jucători francezi; Lille și-au plasat credința într-o parte tânără, incitantă; și Montpellier au ales să-și bazeze partea în jurul genialului brio de contraatac al lui Michel Der Zakarian.

Între timp, Marsilia a instalat un manager al cărui cel mai bun succes a venit atunci când a ales echipele tinere care au jucat într-un atac atent stil, dar a adus în schimb gusturi precum Kevin Strootman și Dimitri Payet.Garcia ar trebui să absoarbă o parte din vina – așa cum am susținut în această coloană – dar directorul sportiv Andoni Zubizarreta și președintele Jacques-Henri Eyraud sunt cei care trebuie să învețe propria lecție. Puncte de discuție Facebook Twitter Pinterest învingându-l pe Angers în Cupa Franței. Fotografie: Geoffroy van der Hasselt / AFP / Getty Images