Triumful Daytona al lui Fernando Alonso arată că rămâne foamea de curse

Uncategorized

Weekendul trecut la clasicul de anduranță din Florida, a dovedit-o cu emfază. A câștigat această provocare puternică pe bancă alături de coechipierii Kamui Kobayashi, Renger van der Zande și Jordan Taylor pentru Wayne Taylor Racing. Cursa a fost întreruptă și apoi restrânsă din cauza ploilor abundente, dar Alonso a câștigat fără îndoială Rolex-ul câștigătorului său.

La prima etapă a trecut de la șasea la conducere în spațiul de 13 ture, în doar a treia Cursa de 24 de ore. Mai aveau să vină – curând alerga cu două secunde pe tură mai repede decât opoziția, un câmp de șoferi cu experiență. Când s-a întors pentru al doilea stagiu în condiții de umezeală, era un grup aparte. În timp ce restul terenului se lupta pentru aderență, Alonso a făcut doar 16 ture pentru a deschide un avans de 40 de secunde.

Lucruri uluitoare, dar nu mai puțin decât ceea ce s-ar fi putut aștepta.El a făcut similar în drumul său de a câștiga 24 de ore la Le Mans la prima sa încercare de anul trecut. La La Sarthe, Alonso pusese o pauză pentru Toyota pe parcursul nopții, unde era în mod constant între două și patru secunde mai rapid decât oricine altcineva pe pistă. Era de neatins. Facebook Twitter Pinterest Fernando Alonso a participat la Daytona 24 de ore alături de coechipierii lui Wayne Taylor Racing, Kamui Kobayashi, Renger van der Zande și Jordan Taylor. Fotografie: John Raoux / AP

Această victorie, alături de campionatul său mondial de F1 (sau victoria de la Monaco, Alonso îndeplinește oricare dintre criterii), l-a pregătit pentru șansa de a merge la tripla coroană a cursei de automobile, cu o victorie la Indy 500 anul acesta.Dacă va face acest lucru, el se va alătura lui Graham Hill ca singurul pilot care a reușit acest lucru, dar mai multe sunt la îndemâna lui.

Imediat după Daytona, acea competitivitate acerbă a fost deja în căutarea unei noi prize. „În acest moment mă concentrez pe Indy 500, dar mă gândesc. Încerc să fac ceva mai mult în diferite discipline care nu sunt doar circuite ”, a spus el pentru revista Racer. „Dar trebuie să mă gândesc, trebuie să planific, trebuie să mă asigur că sunt competitiv. Așa că trebuie să fiu foarte calm și inteligent cu deciziile cu privire la viitor. Scopul este de a face ceva fără precedent în motorsport. ”

Ceva pe care el l-ar putea realiza în mod realist. În luna următoare, Alonso este așteptat să testeze mașina echipei Toyota care câștigă raliurile Dakar, pe care Nasser al-Attiyah a condus-o la victoria echipei în clasicul off-road la începutul acestei luni.Se presupune că Toyota pune în aplicare planuri pentru a-l sprijini, în cazul în care alege să participe la evenimentul de raid raliu, iar Attiyah va ajuta și va efectua testul cu Alonso. Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Este o disciplină cu totul diferită și o provocare uriașă, dar Alonso este concediat ca niciodată. El este în măsură să obțină realizări care îl vor deosebi. Câștigul Daytona îl face să fie doar al treilea campion de F1, după Phil Hill și Mario Andretti, care câștigă acolo o cursă de anduranță – și primul care o face în formatul său de 24 de ore.Cu Le Mans, acum are două triple coroane de curse de anduranță și, deși nu va concura la Sebring 12 ore în acest an, care se află pe aceeași pistă și weekend ca și angajamentele Campionatului Mondial de Rezistență (WEC), o victorie la cursă pe vechiul aerodrom în viitor se află cu ușurință în busola sa.

La fel ca un alt campionat mondial. El conduce campionatul de șoferi WEC, mai rămânând trei runde. El ar putea câștiga la final cu o altă victorie la 24 de ore de la Le Mans în iunie. Apoi ar putea exista Formula E, care ar fi extaziat să-și ia un pilot de calibru și profil, în timp ce la 37 de ani există încă suficient timp pentru a stăpâni mai multe puncte unice, cum ar fi Nürburgring și Spa 24s.Dacă spiritul său de aventură și dorința de a se demonstra rămâne, de ce nu clasicul urcuș pe dealul Pikes Peak din Colorado sau stăpânirea Muntelui Panorama în Bathurst 1000 din Australia?

Alonso vrea să facă ceva fără precedent. În acest moment, el este singurul motor al erei moderne, cu adevărat în măsură să facă acest lucru și încă suficient de înfometat pentru a face acest lucru.